Naar de stad van Abraham Lincoln
Door: Marcia
Blijf op de hoogte en volg Marcia
20 Juli 2025 | Verenigde Staten, Springfield
Aangezien het weer gisteren helemaal omsloeg en we een bezoekje aan Starved Rock toen moesten parkeren naar deze ochtend stond dat vandaag als eerste op de planning. Na een best behoorlijk ontbijtje bij het hotel gingen we al rond 8 uur op pad. Daar aangekomen was het nog hartstikke rustig. Een mega parkeerplaats, maar waar waren alle andere mensen?? Zelfs het visitor center was nog gesloten, zo vroeg waren we nou ook weer niet. Maar goed, nadat we de eerste wandeling startten kwamen we onderweg toch wel wat mensen tegen. Eigenlijk wel rustig zo, niet al te veel mensen en je kunt rust overal kijken…lekkere ! De temperatuur was ook prima, begin 20 graden. Het was behoorlijk afgekoeld na die stortbui van gisteren! Eerst gingen we Starved Rock zelf bekijken, leuke trail en mooi aangelegd en met nog best een behoorlijke klim. Het uitzicht was mooi, maar niet spectaculair. Wel hebben we aantal mooie vogels gesport, 1 was knalrood met een leuke kuif!
Daarna zijn we doorgelopen naar de volgende wandeling, daar werd het al wat drukker. Of misschien voelde het vooral zo omdat er 3 zeer luidruchtige amerikaanse dames voor ons liepen. Die waren even lekker aan het bijkletsen geloof ik. Het einde was wel spectaculair mooi! Echt prachtig, alleen jammer dat er geen water uit de waterval kwam. Toen nog een trail eraan geplakt, maar dat uitzicht viel uiteindelijk wel wat tegen. Wel prachtig aangelegd, waarbij je met trappen steeds verder naar beneden afzakte in de canyon. Alleen als je naar beneden gaat dan moet je vaak ook weer naar boven… gelukkig viel dat nog mee. De terugweg ging langs een andere kant en dit ging behoorlijk geleidelijk. Uiteindelijk zijn we ongeveer 2 uur aan het wandelen geweest, echt een lekker begin van de dag! Daarna hebben we op een mooie picknickplek vlakbij de parkeerplaats wat gesnacked. Er waren daar behoorlijk wat mensen aan het vissen, dus Arno heeft dat allemaal even bekeken. Op Karpers en meerval waren ze aan het vissen, veel met succes!
Het was een kleine 2 uur rijden naar Springfield in Illinois, waar onze airbnb voor de komende nachten is. Dus we hadden nog echt wel wat tijd te overbruggen. Nou moesten we nog boodschappen doen en ook nog lunchen, dus we hoopten de tijd te kunnen vullen! Uiteindelijk hebben we echt nog wat tijd moeten rekken, het weer werd weer behoorlijk slecht met veel buien en dan kun je niet zo heel veel doen. Maar ons wachten werd beloond toen we konden inchecken. De recencies waren heel goed, en dat begrijpen we volledig. Wat een leuke plek, Pippi Langkous zou er zo kunnen wonen [e-1f600]. De avond hebben we lekker doorgebracht voor de tv, met een zelfgemaakte maaltijd. Was echt even lekker zeg!
Morgen gaan we naar het Abraham Lincoln Museum, zijn huis en zijn graftombe bezoeken.